Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Nykøbing Falster i tidsrummet 2024/07/01 til 2024/07/09.

HÆNDELSER

NYKØBING: 16-årig sigtet for cykeltyveri
Mandag klokken 7.31 fik politiet en anmeldelse fra et vidne, der havde set en mand skære låsen af en cykel med en vinkelsliber i tunnelen ved Søvej. Politiet rykkede ud til stedet, hvor politibetjentene mødte en 16-årig fyr fra Falster. Han cyklede omkring på en el-damecykel og forklarede, at han lige ville prøve den. I hans rygsæk fandt betjentene en vinkelsliber, og derfor blev den 16-årige anholdt klokken 7.47 og sigtet for cykeltyveriet. Han blev løsladt igen efter en kort afhøring, og cyklen blev taget med til politistationen for at den kan udleveres til den rette ejer.

NYKØBING: Kørte ind i hæk og rækkehus
Torsdag klokken 11.57 blev politiet kaldt til Skovtoften i Sundby, hvor der var sket et færdselsuheld. En 65-årig kvinde fra lokalområdet skulle parkere, men af endnu uafklarede årsager kørte hun først ind i en hæk, og derefter bakkede kvinden ud fra hækken og ind i et rækkehus, så væggen faldt sammen. Et vandrør sprang læk ved uheldet, så vandet fossede ud. Hverken den 65-årige bilist eller husets beboer – en ældre kvinde – kom noget til ved uheldet, og det er endnu ikke afgjort, om der er anledning til at sigte nogen i sagen.

NYKØBING: Ni dage tilbage
Politiet standsede torsdag klokken 1.10 en bil på Brovejen i en rutinekontrol. Der sad en 17-årig mand ved rattet, som viste sit kørekort. Men når man er under 18 og kører bil, skal der være en ledsager med i bilen, som opfylder en række krav, blandt andet at ledsageren skal være minimum 30 år og have haft kørekort i de seneste 10 år. Der var godt nok en passager med i bilen, men han var kun 19 år og opfyldte dermed ikke kravene. Derfor blev den 17-årige – som fylder 18 år om ni dage – sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han står nu til en bøde for overtrædelsen.

NYKØBING: Sigtet for butikstyveri og bedrageri
Politiet blev fredag eftermiddag kaldt til Guldborgsundcentret, hvor medarbejderne i en forretning tilbageholdt en kunde, der havde stjålet tre halskæder. Det var en 60-årig mand fra Sakskøbing, som var gået ud af forretningen efter at have betalt for nogle andre varer, men tyverialarmen gik, og en medarbejder standsede den 60-årige. Han havde tre halskæder i lommen, og samtidig henvendte en taxachauffør sig, som havde ventet på stedet. Han havde kørt den 60-årige fra banegården til Guldborgsundcentret, men kunden havde ikke betalt for turen. Politiet sigtede den 60-årige for butikstyveri og for bedrageri.

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Nykøbing Engboulevarden Søndag klokken 22.24 20-årig mand fra Maribo Spirituskørsel
Nykøbing Gedser Landevej Lørdag klokken 1.46 30-årig mand fra Væggerløse Spirituskørsel
Nykøbing Tangetvej Lørdag klokken 4.56 18-årig kvinde fra Væggerløse Spirituskørsel
Nykøbing Søndag klokken 18.30-20.00 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, to blev målt til at køre så hurtigt, at de får et klip, og en blev sigtet for, at bilen larmede for meget