Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Nykøbing Falster i tidsrummet 2024/03/18 til 2024/03/26.

SPRITBILISTER
Efter længere tids efterforskning blev tre udenlandske mænd i går formiddags anholdt. De blev alle tre sigtet for ni forhold af tyverier fra håndværkervarebiler begået i perioden fra den 16. marts til 21. marts i år. Tyverierne er primært foregået i Hvidovre og Valby. De tre mænd fremstilles i dag klokken 13 i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing F., og den videre efterforskning skal nu afdække, om de tre mænd kan sættes i forbindelse med yderligere tyveriforhold.

HÆNDELSER

NYKØBING F.: Ville ikke fortælle hvem han var
Det er en anelse uklart, hvad der helt præcist udspandt sig på en parkeringsplads i går eftermiddags ved Guldborgsundcenteret i Nykøbing F. Men angiveligt bakkede en kvindelig bilist ud i en anden bil, der i det samme kom kørende. Parterne kunne imidlertid ikke blive enige om, hvem der havde skylden. En mandlig passager i den bil, der bakkede ud, begyndte at opføre sig noget aggressivt, og derfor kørte en patrulje til stedet. Betjentene fik fat i manden, som dog i første omgang ikke ville fortælle hvem han var, og det skal man, når politiet spørger. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af retsplejeloven – det drejer sig om en 33-årig mand fra lokalområdet. Der var herefter ro på situationen.

NYKØBING F: Ulovligt arbejde
I forbindelse med en aktion mod social dumping undersøgte politiet sammen med flere andre myndigheder i går klokken 13.10 en arbejdsplads i Nykøbing F. Pludselig løb en mand fra stedet, men der gik ikke længe før en patrulje fik fat på ham. Det viste sig, at han ikke havde nogen former for id. Han blev derfor anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

NYKØBING: 34-årig anholdt efter indbrudsforsøg
Fredag klokken 0.15 blev politiet kaldt til Nygade i Nykøbing. Her havde vidner hørt, en rude blive smadret. Da politiet få minutter senere nåede frem, holdt der en bil parkeret på stedet. Føreren accelererede kraftigt og forsøgte at slippe væk, og en politibetjent måtte springe til side for ikke at blive ramt, men bilisten ramte politibilen i forsøget. Umiddelbart efter kunne betjentene anholde den pågældende, en 34-årig mand fra København. De nummerplader, der sad på bilen, viste sig at høre en til anden bil, og den 34-årige havde ikke noget kørekort. Desuden blev der fundet en mindre klump hash i bilen, så den 34-årige blev anholdt klokken 0.16 og sigtet for kørsel uden førerret, for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, for tyveri af nummerplader. Der lå flere effekter – herunder et koben – i bilen, og det skal nu undersøges, om de stammer fra andre indbrud. Det overvejes i øjeblikket, om den 34-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.

NYKØBING: Fik bilen beslaglagt efter tårnhøj promille
Søndag anmeldte en trafikant, at en anden bilist netop havde nedlagt et skilt i rundkørslen ved Skovalleen i Nykøbing, og at han nu var standset i nærheden efter en noget slingrende tur. Det viste sig at være en 37-årig mand fra lokalområdet, som var temmelig fuld. En alkometertest viste, han havde en promille et stykke over 2, så derfor blev den 37-årige anholdt klokken 18.33 og sigtet for spirituskørsel. På grund af den høje promille blev hans førerret inddraget og hans bil beslaglagt på stedet. Den 37-årige blev løsladt igen klokken 20.03.

NYKØBING: Larmede og bankede på vinduer og døre
Søndag morgen klokken 4.05 fik politiet en anmeldelse om, at en mand larmede og bankede på vinduer og døre på Østre Alle i Nykøbing. Det var en 18-årig mand fra lokalområdet, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Nykøbing Omfartsvejen Mandag klokken1 7.00-18.15 To blev målt til at køre så hurtigt, at de får et klip i kørekortet, og en havde så meget fart på, at det giver en betinget frakendelse
Nykøbing Gaabensevej Tirsdag klokken 0.30-1.00 Der blev afsløret en enkelt narkobilist
Nykøbing Grønsundvej, Karleby Fredag klokken 18.00-19.25 To blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet
Nykøbing F. Rundt i bymidten 20.01-20.42 4 biler standset – en blev sigtet for at have manipuleret det forureningsbegrænsende udstyr på sin bil
Nykøbing Gaabensevej Mandag klokken 19.45-20.45 En blev sigtet for at køre over for gult
Nykøbing Omfartsvejen Mandag klokken 19.05-19.35 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Nykøbing Falster Lørdag klokken 00.00-03.30 Seks køretøjer blev kontrolleret, og alt var i den skønneste orden