Mød den tidligere PET-chef fortælle om en af de største efterretningsskandaler
Den vil gå over i historien nationalt som internationalt, som den største efterretningsskandale i mands minde.

En spionchef for Forsvarets Efterretningstjeneste, der har været fængslet – sigtet for landsforræderi – på grund af Politiets Efterretningstjenestes massive overvågning af chef for spionjægere, chefen i Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, hvilket hører til i lande som man ikke bryder os om.

I foredraget vil Bonnichsen, der med 9 års indsigt som chefkriminalinspektør og PETs operative chef, argumentere for, at det som han har kaldt ”at skyde gråspurve med kanoner” og vurderet, at den socialdemokratiske regerings håndtering af sagen som katastrofal i varetagelsen af rigets sikkerhed.

Foredraget er baseret på Bonnichsen erfaringer, men ikke mindst på grund af centrale kilder tæt på efterforskningen.

Foredraget giver indblik i efterretningstjenestens dilemmaer og åbner op for diskussion om den rette varetagelsen af rigets sikkerhed.

Om foredragsholderen
Hans Jørgen Bonnichsen har været chefkriminalinspektør ved politiet i mere end 40 år. I 20 år var han en del af Rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alt lige fra drab til bedrageri. Efterfølgende fungerede han som souschef for Rejseafdelingen og som operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Efter Hans Jørgen i 2006 gik på pension, har han fungeret som TV-avisens efterretningsekspert, hvor han benytter sin viden og erfaring fra politiet, når han kommenterer på aktuelle sager. Hans Jørgen holder desuden spændende og vedkommende foredrag, som er fyldt med indlevelse og spænding, når han fortæller om politiets arbejde og arbejdsmetoder.

Hans Jørgen er forfatter til flere fagartikler og bøger. Han har også bidraget til antologier om overvågning, kunst og efterretning. Hans Jørgen har både en national og international politilederuddannelse. Han har desuden en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet. Af andre universitetskurser kan bl.a. nævnes symbolisme, Islam og renæssance.

Det foregår d. 12.09.23 klokken 19.00-21.00 på Hovedbiblioteket, Salen, Rosenvænget 17, 1., 4800 Nykøbing F

Billetter
Billetter koster 50 kr. og kan købes via linket her eller på biblioteket. Inkl. en tår at drikke. Unge og studerende under 25 år kan få billetter gratis.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW