Hvis uheldet er ude, og cyklen punkterer, himmelen åbner sig, eller du har langt til busstoppet fra dit hjem eller arbejde, så kan du gratis transportere din cykel i bussen eller lokaltoget.

I snart et år har det som et forsøg været gratis at tage cyklen med ombord i alle Movias gule busser og lokaltog – undtagen i myldretiden og nætterne til lørdag og søndag på enkelte buslinjer. Og fra den 1. juli 2023 gøres ordningen permanent.

Mange af Movias kunder har brug for både cykel og bus og/eller lokaltoget for at få hverdagspuslespillet til at gå op, og derfor er det oplagt, at gratis cykelmedtagning bliver et permanent tilbud.

Cykelmedtagning i alle busser har kørt som et forsøg siden sommeren 2021. Sidste sommer gjorde Movia det også muligt at spare de 14 kroner en cykelbillet koster, og det er noget kunderne kan lide. Movia har løbende evalueret forsøget med cykelmedtagning i busserne, og særligt da det blev gratis, har kunderne taget det til sig.

En undersøgelse (fra efteråret 2022) viser, at cykelmedtagning har en positiv effekt på omkring halvdelen af kundernes syn på Movia og busserne. Og op mod hver fjerde har benyttet eller overvejer at benytte sig af tilbuddet. Derfor er det naturligt, at bestyrelsen for Danmarks grønne mobilitetsselskab, Movia, har besluttet at gøre ordningen med gratis cykler i alle almindelige busser og på alle lokaltogsstrækninger permanent fra 1. juli 2023.

Der er plads til to cykler, to barnevogne eller kørestole i Movias busser. Cykler må generelt medtages i busserne undtagen i myldretiden (fra kl. 7.00-9.00 og fra kl. 15.30-17.30) og undtagen om natten i weekenden (natten efter fredag og lørdag mellem kl. 00.30-04.30) i Hovedstadsområdet.

Det er buschaufføren, der afgør, om der er plads i bussen til din cykel.
Cyklen skal selvfølgelig være fastspændt, når den er i bussen.

Sådan gør du, når du skal have cyklen med i bussen
• Giv chaufføren tegn til, at du gerne vil stige på med din cykel.
• Placér din cykel midt i bussen og spænd den fast med sele under kørslen.
• Husk at købe billet til dig selv eller checke ind.

Foto: ABW