Tag med på en rejse tilbage i tiden, ned i minderne, langt ud i rummet, gennem musikken, op mod himlen og lige ind i hjertet, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestival atter lander i Guldborgsund Kommune.

Fra den 23. til 26. august vil byrummet genlyde af latter, gisp og musik, når gadeteater-trupper fra Sydeuropa og Sydamerika indtager torve og stræder i Nykøbing F.

Guldborgsund Kommune, Vores Nykøbing, Teatret Masken og Teaterforeningen Guldborgsund præsenterer i tæt samarbejde med holdet bag Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler et varieret teaterprogram for både børn og voksne bestående af i alt 9 forestillinger.

Det bliver magisk, skørt, dragende, morsomt og rørende, og alle er inviterede til at deltage i den gratis festival, der byder på klodset, men (k)ærligt nycirkus, en tyngdekraft-udfordrende danse-serie, akrobatiske tvillinger, et flyvende, musikalsk tæppe, et bæredygtigt orkester, pauseklovne med en specialbygget bas, en minderig retro-forestilling – og en gummikylling.

Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget, Ole K. Larsen, siger: ”Jeg glæder mig meget til igen at opleve gadeteater i Nykøbing. Hvert år byder festivalen på nye overraskelser og skaber et helt særligt rum, hvor kommunens borgere og gæster kan mødes på tværs af generationer, baggrund og interesser. Gadeteatret lever kun i interaktionen med publikum, og det er dét, der gør det helt unikt. Både tilskuere og performere investerer noget, og der er et umiddelbart afkast i form af en helt særlig oplevelse, der ikke kan genskabes, men som sætter sig i én og som ændrer éns perspektiv. Med gadeteatret fødes et fællesskab: en særlig dynamik, et særligt sprog, en særlig forståelsesramme. En forestilling kan spille flere gange, men resultatet er aldrig helt det samme, for alt, også publikum, er ’i bevægelse’. Vi rykker os – og det gør vi ikke mindst på grund af kunsten og kulturen.”

Festivalen åbnes officielt af medlem af Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget, Stine Steffensen, onsdag den 23. august kl. 14:45 på Torvet i Nykøbing F.

Se hele programmet for Nykøbing Falster Gadeteaterfestival på http://gadeteaterfestival.dk/nykobingfalster.html eller på https://www.masken.dk/forestillinger/gadeteaterfestival-2023.aspx

Festivalen er støttet af Kulturministeriet og A.P. Møller Fonden samt Guldborgsund Kommune, Teatret Masken og Vores Nykøbing.

Teaterforeningen Guldborgsund har den koordinerende funktion og stiller desuden med frivillige medarbejdere.

Kilde

Foto: ABW