Når H.K.H. Kronprinsessen deltager i Royal Run i Nykøbing F, skal hun være sammen med den yngre del af befolkningen på Lolland-Falster. Guldborgsund Kommune har nemlig inddraget børn og unge på tværs af kommunen i både planlægningen og afviklingen.

Det er dem, der byder kronprinsesse Mary velkommen, når hun ankommer til byen. De er med hende hele vejen på femkilometerruten under løbet. Og de står klar i kulissen undervejs til at give både kronprinsessen og alle andre en dag, de forhåbentlig vil huske i mange år.

Børn og unge har helt fra begyndelsen været et fast omdrejningspunkt for Royal Run i Nykøbing F, og de har været inddraget i planlægningen, ligesom de også bliver en stor del af afviklingen af den store motionsfest.

”I Guldborgsund Kommune arbejder de for det gode børneliv, og for at styrke børn og unges trivsel. Bag den politiske beslutning ligger der mange forskellige konkrete tiltag. Blandt andet ønsker de at engagere børn og unge uanset alder og sociale forudsætninger, og derfor var det et naturligt valg at invitere børn og unge fra institutioner, foreninger og andre fællesskaber med i tilblivelsen af Royal Run. Guldborgsund Kommune håber, det giver dem en oplevelse af at være værdifulde. Både i sig selv og i vores lokalsamfund, og at deres bidrag betyder noget,” siger borgmester Simon Hansen.

Når kronprinsessen ankommer til Nykøbing, er det derfor også børn, der tager imod hende og følger hende til startstregen. Det er også børn og unge, som Mary skal være sammen med på femkilometerruten. Ikke kun for Marys skyld, men også for at give børnene en mulighed for at tale med kronprinsessen, som er stærkt engageret i børn og unges trivsel og sociale forhold. Pyntningen i byen er også delvist lavet af børn og unge, ligesom en stor del af underholdningen fremføres af børn og unge.

Vigtige fællesskaber for alle
Et godt børneliv består blandt andet af fællesskaber. Derfor håber Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget også, at det store fokus på børn og unge under Royal Run kan få flere til at melde sig ind i foreningsfællesskaberne, som under hele Royal Run vil være meget synlige.

”I Guldborgsund Kommune har de mange forskellige fællesskaber og foreninger, hvor børn og unge kan være sammen om deres interesser, og de kan blandt andet bruge Royal Run til at sætte fokus på lige netop børne- og ungdomsfællesskaberne. Om man er til musik, e-sport, idræt, skaterlivet, kunst eller noget helt sjette, så har de et tilbud. Kultur og fritid for børn og unge er et bevidst satsningsområde for Guldborgsund Kommune, fordi de ved, hvad fællesskaber betyder for børns trivsel, læring og for den mentale sundhed,” siger Ole K. Larsen.

Royal Run løber af stablen 2. pinsedag den 29. marts, og de første løbere sendes afsted kl. 12.30 fra Torvet i Nykøbing. Men festen begynder allerede fra kl. 11.00, hvor børn og kreative sjæle kan dekorere højbroen mellem Nykøbing og Sundby med gadekridt. Kl. 11.40 indtager Teatret Masken startområdet med humor, gak og løjer og sørger for, at både deltagere og publikum bliver varmet godt op.

Se hele programmet for motionsfesten i Nykøbing Falster på Royal Runs hjemmeside. 

Foto: ABW